Snelle uitleg

Heb je vragen of loop je tegen problemen aan bij het gebruik van de Druktemonitor Utrecht? Bekijk hieronder onze quick start uitleg. Mocht je meer hulp nodig hebben, raadpleeg dan onze uitgebreide instructie of bekijk of je vraag bij onze veelgestelde vragen staat.

Quick start uitleg

Meld je binnen een paar stappen aan als lokale expert en geef de verwachte en live bezoekersdrukte door van jouw locatie(s).

  1. Meld je aan
  2. Vul de locatiegegevens in
  3. Voeg je verwachte weekvoorspelling en openingstijden toe
  4. Geef je live bezoekersdrukte status door.

Hoe werkt de Druktemonitor Utrecht?

De Druktemonitor Utrecht toont door middel van een kaart waar de drukke en rustige plekken zich in provincie Utrecht op dit moment bevinden. De kaart bevat verschillende locaties waar dagrecreatie plaatsvindt. Wat er op de kaart staat, is afkomstig uit de informatie die jij als lokale expert invoert en update. 

Het is daarom belangrijk dat jouw locatie-informatie correct en up-to-date is. Je kunt deze informatie te allen tijde wijzigen. Deze informatie wordt getoond bij jouw locatie. Een juiste websitevermelding zorgt ervoor dat bezoekers kunnen doorklikken naar jouw locatie. 

Ook zijn de verwachte weekvoorspelling en de livestatus belangrijke aspecten in de Druktemonitor. Aan de hand van deze twee indicatoren kunnen bezoekers zien waar het druk of rustig is in provincie Utrecht. 

Je bent vrij om te bepalen op welke drie dagelijkse momenten je de meting doorgeeft. Dit kan natuurlijk per locatie verschillend zijn; voor een restaurant gelden andere openingstijden en piekmomenten dan voor een museum. Jij bent de lokale expert, dus we laten dit graag aan jouw inschatting over. Uiteraard nodigen we je van harte uit om vaker dan drie keer per dag de drukte door te geven. Hoe vaker, hoe beter!

Wat is druk?

Wat verstaan we onder druk, gemiddeld of rustig?

  • Druk: het is lastig om de 1,5 meter afstand te houden en/of de beschikbare capaciteit is bereikt. Recreëren is of dreigt hier minder prettig te worden. Het is niet wenselijk dat er nog meer mensen naar deze locatie komen.
  • Gemiddeld: er is nog ruimte voor extra bezoekers, waarbij de 1,5 meter afstand behouden kan blijven. Recreëren is hier ook nog plezierig als er meer mensen bij komen. Er is nog beschikbare capaciteit.
  • Rustig: er is nog volop plaats, de 1,5 meter afstand kan zonder problemen gewaarborgd worden. Het is nog prettig recreëren en mensen kunnen hier gerust nog naartoe komen.

We vertrouwen hierbij op jullie inschatting: jullie weten het beste wat jullie locatie(s)/gebied(en) kan/kunnen hebben aan bezoekers. Dit is natuurlijk afhankelijk van het type locatie. Het betreft altijd een indicatie. Dit zal ook duidelijk worden gemaakt aan de bezoekers.

Snelle toegang via beginscherm telefoon

Om zo snel mogelijk de bezoekersdrukte door te geven, is het handig om het de monitor toe te voegen aan het beginscherm van je telefoon met een koppeling. Je hoeft dan alleen op deze koppeling/symbool te klikken je zit direct in je dashboard.

Iphone: Klik onderaan op ‘deel-icoon’ en klik op ‘zet in beginscherm’.
Android: Klik rechtsboven op ‘meer’ en klik op ‘Sneltoets toev. startscherm‘. Je kunt dan via je beginscherm de website openen om snel de drukte door te geven.

Contactgegevens en helpdesk

Heb je vragen of loop je tegen problemen aan, dan kun je contact opnemen met onze helpdesk via e-mail: info@druktemonitorutrecht.nl.